Bomen knotten

  • Home
  • >
  • Bomen knotten

Bomen knotten is een techniek waarbij de takken van een boom worden afgezaagd tot op de stam. Er blijft slechts een kort stukje van de tak over, waardoor er na verloop van tijd een knot ontstaat als kruin. Het doel bij knotten is om de groei van uw bomen te bevorderen en zo de levensduur te verlengen. Het zorgt er ook voor dat de bomen minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen.

Bent u op zoek naar boomonderhoud?

Bomen laten knotten door een specialist

Het knotten van bomen wordt niet bij elke boomsoort toegepast, en daarom laat u dit best uitvoeren door een ervaren arborist. Zo kan u geen fouten maken en bent u zeker dat uw boom geschikt is om deze techniek op toe te passen. Uw bomen laten snoeien vraagt de nodige kennis en het juiste materiaal om efficiënt te werk te gaan. Frederic van Arborist Lerat uit regio Puurs, helpt u hier maar al te graag mee verder. Hij adviseert u om de juiste bomen te knotten en hoe vaak dit moet gebeuren. U kan hem dan ook als vaste tuinman aannemen voor al uw tuinonderhoud. Door uw bomen te laten knotten, krijgen ze meer plaats om te groeien en wordt de groei dus gestimuleerd. Uw boom krijgt meer zonlicht en dat is positief voor de gezondheid.

takken van boom snoeien

Laat uw bomen langer leven

Laat uw bomen onderhouden door een boomkenner en geniet van een stralende en gezonde boom. Het geeft bomen weer de nodige adem om zich verder te ontwikkelen en ze hebben een langere levensduur. Voor meer informatie kan u een e-mail sturen naar info@arboristlerat.be of bellen naar het nummer 0475 86 36 78.