Hout verhakselen of recycleren

Bomen vellen, kappen en omzagen in alle veiligheid

Als bomen ziek zijn of afgeknakt, moet u deze omzagen. Alleen is dat niet zo eenvoudig wanneer u niet over het juiste materiaal of de nodige kennis beschikt. Met zijn jarenlange ervaring helpt Frederic Lerat u hier graag mee verder. Als u bomen moet vellen, kappen of omzagen in de regio Puurs-Sint-Amands, dan kan u hem inschakelen om u hierbij te helpen. Hij gaat geen enkele uitdaging uit de weg en houdt te allen tijde rekening met de omgeving en stelt daarbij de algemene veiligheid voorop. Als hij bomen moet vellen, zaagt hij deze om zonder uw gazon te beschadigen. Het overgebleven hout hakt hij nadien ter plaatse in stukken of neemt hij mee naar het recyclagepark. 

Vellen en snoeien
Bomen snoeien

Takken en stronken snel verwijderen

Bij het omzagen van een boom worden eerst de takken verwijderd. Dat gebeurt geleidelijk aan en tak per tak zodat de veiligheid steeds gegarandeerd kan worden. Een boom omzagen is niet hetzelfde als bomen knotten. Bij dat laatste worden de bomen gesnoeid naar de oorsprong en blijft enkel de stam van de boom staan. Nadien brengt Frederic de gesnoeide takken veilig naar beneden en zaagt hij de boom volledig om. Na het omzagen van bomen blijft de stronk wel nog over. Bij Arborist Lerat zorgen ze echter ook voor het uitfrezen van stronken. Met deze techniek wordt ook de stronk verwijderd en worden de wortels verhakseld. Zo lijkt het alsof er nooit een boom heeft gestaan en is het stuk grond weer vrij voor andere doeleinden of kan u er iets anders planten. 

Laat uw boom vellen of kappen door een expert

Wilt u een ongewenste of zieke boom laten omzagen of kappen en nadien verwijderen? Doe dan beroep op een echte boomspecialist van Arborist Lerat. Met de klimtechnieken van Frederic is bomen vellen en kappen nog nooit zo snel gebeurd. Hij biedt een snelle en efficiënte service om het kappen of vellen van bomen zo kwalitatief mogelijk te laten verlopen. In Frederics blog vindt u handige tips over bomen kappen en vellen en de bijhorende vergunningen die u daarvoor nodig heeft. Voor meer informatie of een vrijblijvende vergunning kan u contact opnemen via de contactpagina of een e-mail sturen naar info@arboristlerat.be.